23/24 | RS 3: Masterskip-Extreme | expeditie naar Spitsbergen

13 March 2024 12:00 up to and including 17 April 2024 12:00

Deze reis is alleen voor echte avonturiers. Samen met onze crew en expeditieleider zeil je van Noorwegen naar de arctische sneeuw van Spitsbergen.

De genoemde data en prijzen zijn onder voorbehoud.

Deze reis laat de ware expeditie-reiziger in je naar boven komen. De Reade Swan is je thuisfront: met het schip vaar je van eiland naar eiland en van fjord naar fjord. Op deze highlights ga je soms samen met lokale gidsen op expeditie. Onderzoek bijzondere, afgelegen plekken waar weinig mensen komen en geniet van de prachtige natuur met rotsen, sneeuw, berge, gletsjers, walvissen en orka’s.

Hoe ziet je reis eruit?

Je reis start in Noorwegen. We kunnen kiezen: de oceaan op of in de fjorden blijven. Omdat de winter net voorbij is en de arctische lente aanbreekt,  zijn er veel plaatsen waar we mooie hikes in het winterlandschap kunnen maken. Soms doe je dat met (langlauf)ski’s of sneeuwschoenen. Hoe verder we naar het noorden zeilen, hoe bijzonderder de reis wordt.

We zullen een tijdje verblijven in de Lofoten, de ‘Malediven’ van Noorwegen. Inmiddels is de lente daar begonnen en verwelkomt iedereen het daglicht weer. Toch ligt er daar in de bergen van nog zoveel sneeuw dat we een ski-expeditie kunnen ondernemen.

Uiteindelijk zullen we de laatste oversteek maken naar Spitsbergen. Dat staat op vele mensen hun bucketlist. Het is dan nog rustig omdat de buitenlandse cruises pas later in het jaar aankomen. Als je op expeditie gaat, is dat onder begeleiding van een gids. Op Spitsbergen wonen immers ook ijsberen en die willen we niet tegenkomen. Nadat je deze verlaten witte wereld met gletsjers en grote sneeuwbergen hebt verkend, vlieg je vanaf Longyearbyen weer naar Nederland.

Voorwaarden en condities:

Onze prijzen zijn inclusief: full board, taxes, transfer, excursies, havengelden, brandstoftoeslag en kledingpakket. De kosten voor het vliegticket betaal je zelf, en hiervoor ontvang je enkele weken voor je reis een factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven van de reiskosten (vliegtickets) per reis geven we je hierbij de kosten die we hadden in het schooljaar 2021-2022. Let op: dit is bij het vertrek van jouw reis in 2023/2024 2 jaar geleden! De kosten kunnen dus hoger zijn. WS & RS 1: € 750 RS 2: nieuw WS 2: € 920 WS 3: € 679 WS 4: € 1029 WS 5: € 980 RS 3: € 529

Passengers

Price
€ 7725.00
Definitief

Meezeilen met Masterskip

Price
€ 7725.00